Projekt ‘‘Recikliraj prvo pa zasadi drvo” nastao je kao rezultat dugogodišnjeg razvijanja sustava primarne selekcije otpada.Komunalna tvrtka Unikom d.o.o. već provodi određene aktivnosti koje su usmjerene izgradnji inteligentnog sustava gospodarenja otpadom, temeljene na najboljoj europskoj i svjetskoj praksi, a to je prikupljanje starog  papira i plastike po principu ”od vrata do vrata”. Prikupljanjem papira “od vrata do vrata” povećana je količina sakupljenog papira, nabavljeno je 30.000 kvalitetnih plavih posuda od 120 l, kako bi svako domaćinstvo pored posude za komunalni otpad imalo i posudu za selektivno sakupljanje starog papira.
Projekt ”Recikliraj prvo pa zasadi drvo”  realizirao se na način da su se bilježile količine sakupljenog starog papira tijekom četiri godine,a zatim se za svaki 100 tona sakupljenog  papira posadilo jedno stablo, ukupno je u  razdoblju od 2013.-2016. sakupljeno 6.175tona starog papira odnosno  posađeno 62 sadnice. Time se ujedno uredila zapuštena zelena površina (u vlasništvu Grada Osijeka) na kojoj će na taj način u predstojećim godinama nastati park.
Ovo je još jedan primjer uspješne suradnje građana Osijeka, Unikoma i Grada, koju su i danas potvrdili gradonačelnik Ivan Vrkić i direktor Davor Vić, zajednički zasadivši, uz pomoć dječaka Fabijana, učenika trećeg razreda OŠ A. Mihanovića, novo mlado stablo. Naposljetku su učenici 3a. OŠ Antuna Mihanovića i košarkaši KK Vrijednosnice Osijek papirnatim loptama zaigrali eko košarku.