Velike količine snijega koje su protekloga tjedna iznenadile građane Osijeka – Unikomova je Zimska služba dočekala potpuno spremna.

U SKLADU Sve su prometnice redovite čišćene i održavane prohodnima, u skladu s planovima i prioritetima održavanja.

Zimska služba brine o 180 kilometara cesta koje su razvrstane prema prioritetima održavanja, pa je tako organizirano i njihovo čišćenje. Ceste su pod stalnim monitoringom i u slučaju niskih temperatura posipaju se solju i pluže čim snijeg napada u visini pet centimetara.

U nadležnosti Zimske službe je ukupno 450 kilometara gradskih cesta, a od toga 270 kilometara cesta spada u tzv. peti prioritet, odnosno tu je riječ o prometnicama za koje je čišćenje od snijega organizirano samo u ekstremnim uvjetima i tek kada se završe svi prethodni prioriteti te osigura prohodnost najvažnijih gradskih prometnih pravaca.

PJEŠAČKE STAZE Veliki broj Unikomovih djelatnika angažiran je i na čišćenju pješačkih i biciklističkih staza. Oni posao većim dijelom obavljaju ručno, najprije pješačke prometnice ručno posipavaju solju, a onda nastavljaju čistiti snijeg.

Prema prioritetima koje je odredila Gradska uprava na taj se način među prvima organizira čišćenje Trga Ante Starčevića, Kapucinske ulice i pješačkih staza u središtima Gradskih četvrti.