Početak listopada djelatnici Unikoma su iskoristili za obavljanje vrtlarskih radova. Okopavaju se i orezuju ružičnjaci, na cvjetnim gredicama gradskih javnih površina sade se maćuhice i tratinčice, a u parkovima se sadi novo drveće. U ovo doba godine to je redoviti posao djelatnika Unikomove radne jedinice Zelenilo.

NOVITET Ovogodišnja novost je ozelenjavanje novog kružnog toka na raskrižju Divaltove, Trpimirove i Gacke ulice. Ondje je također posađeno sezonsko cvijeće i ukrasno grmlje.

 

Unikomove vrtlarske ekipe jako su dobro organizirane i svi pojedinci na terenu surađuju u korist brzo i kvalitetno izvedenog posla. Rade u tri grupe. Prva preuzima sadnice koje stižu kamionima te ih priprema za sadnju, a ostale dvije kopaju, sade i zalijevaju posađeno cvijeće.

IMPOZANTNO Na čak 2.600 kvadratnih metara zelenih površina u Osijeku će tijekom listopada biti posađeno oko 52.000 sadnica.

Ove godine bit će posađeno i oko 500 novih stabala. Sadnja je započela proljetos na području Brijesta koji danas ima novi mladi drvored, a preostale sadnice ovih dana se sade po gradskim parkovima kao zamjena za oštećena i bolesna stabla koja su morala biti uklonjena. U konačnci, Osijek će ove godine imati više posađenih novih stabala nego što je uklonjeno starih.