Zimska služba s nedjelje na ponedjeljak oko ponoći izašla je na teren kako bi solju posipala sve glavne prometnice, mostove, nadvožnjake, prilaze javnim institucijama i linije javnog gradskog prijevoza.

Do 10 sati jedinice Unikoma solju su posipale 180 kilometara prometnica, utrošeno je 100 tona soli na području grada Osijeka.

Zimsku službu obišao je i gradonačelnik Ivan Radić sa suradnicima i potvrdio kako su u Osijeku sve ceste prohodne.

– Sve raspoložive jedinice su na terenu, s 14 velikih i šest malih strojeva. U ovome trenutku 50 ljudi je na terenu i čisti snijeg kako bi i ceste i nogostupi bili čisti i prohodni. Možemo reći da smo prvi snijeg dočekali spremni, zimske službe nastavljaju raditi – rekao je osječki gradonačelnik.

Podsjetio je građane na obvezu čišćenja snijega ispred svojih domova te pozvao vozače koji nemaju zimsku opremu da se ne uključuju u promet.

Održavanje prohodnosti javnih površina u uvjetima zimskih nepogoda povjereno je gradskoj komunalnoj tvrtki Unikom koja raspolaže s 1000 tona soli za posipavanje i brojnim strojevima – od ralica i utovarivača do kamiona za odvoz snijega, njih ukupno 14, ali i cijeli vozni park koji se koristi u vrijeme građevinske sezone.

U našoj foto-galeriji pogledajte kako je izgledalo radno prijepodne Unikomove zimske službe na raznim lokacijama u gradu – Europskoj aveniji, Strossmayerovoj, Vukovarskoj, Ulici Ljudevita Posavskog, na Sjenjaku, Jugu 2, Retfali, Lučkom prilazu i Trgu bana Jelačića u Donjem gradu.

MEGA GALERIJU POGLEDAJTE NA FACEBOOK STRANICI UNIKOM-a