U sklopu Tjedna čistoće, u petak 29.siječnja 2016.god. u Gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Vrkić, predstavnik Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada Milan Jokić, Darijo Runtić, predstavnik Udruge gradova, Ante Klanac, predstavnik Udruženja komunalnog gospodarstva HGK, Vladimir Stanić, u ime osječkog Udruženja stanara te Stevo Anetić, rukovoditelj RJ “Čistoća” Unikoma Osijek zajednički su predstavili Vodić s korisnim savjetima 2.
Vodić je sufinanciran sredstvima javnog sektora, jedinica lokalne samouprave, gospodarstva i drugih pravnih i fizičkih osoba. U vodiču su obrađeni modeli gospodarenja otpadom u gradovima Crikvenici, Čakovcu, Krku, Križevcima, Rijeci, Zadru i Osijeku s detaljnim uputama za zbrinjavanje.

Napori koji se ulažu u primarnu selekciju otpada u gradu Osijeku prepoznati su i od strane Zero Waste Europa koja je uvrstila do sada postignute rezultate grada Osijeka među 302 grada i 6.971.424 građana koji su prihvatili koncept Zero Waste u Europskoj Uniji.

Građanima je Vodič s korisnim savjetima 2 dostupan u Unikomu Osijek i Udruženju stanara, a u elektroničkom obliku i na stranicama Hrvatske udruge stanara