Dana 26. srpnja 2021. na čelno mjesto gradskog komunalnog poduzeća, Unikom d.o.o. Osijek, došao je novi direktor, 44-godišnji iskusni manager, dipl. oec Mario Turalija. To je i prilika upoznati javnost putem Radio Osijeka s direktorom Turalijom, te doznati koji su njegovi daljnji poslovni planovi.

Iza njega već je impresivna karijera. Naime, Turalija je obnašao dužnost zamjenika predsjednika Uprave HAMAG BICRO, a gdje je bio zadužen za provedbu projekata EU, financije i računovodstvo, kao i kontrolu kvalitete i strateško upravljanje.

Također, bio je i zamjenikom ministra poduzetništva i obrta, te je obavljao visoke funkcije u bankarskom sektoru; predsjednik Uprave – generalni direktor Pivovare Daruvar i član Uprave – generalni direktor Hotela Vukovar d.o.o.

Novinare je zanimalo, naravno, koji su njegovi planovi u Unikomu d.o.o., a na što je odgovorio kako će biti, prije svega, fokusiran na povlačenje sredstava iz EU, a sve u cilju smanjenja plaćanja komunalnih doprinosa prema građanima. Dodao je kako je zadovoljan rezultatima selekcije otpada, ali i da i tu ima prostora za daljnji napredak.

Istaknuo je i kako je potrebno još malo vremena kako bi dubinski proučio poslovanje Unikoma. No, ono što „bode oči” je katastrofalno stanje zelenih površina u gradu Osijeku, koje treba hitno dovesti u red i sustavno raditi na poboljšanju istih, a po nalogu gradonačelnika Ivana Radića. Unikomova Radna jedinica „Zelenilo” raspolaže kvalitetnim kadrom, inženjerima hortikulture koji će zasigurno dati sve od sebe kako bi se povratio nekadašnji sjaj grada Osijeka, ponosnog nositelja Zelene vrpce.

Puno je posla pred nama, rekao je direktor Turalija, no, imamo znanja i energije, posložit ćemo Unikom da bude još više na usluzi i ponos naših građana.