U sklopu “Dana Australije u Osijeku”, koje od 29. svibnja do 04. lipnja organizira Veleposlanstvo Australije u Republici Hrvatskoj, u subotu, 31. svibnja od 10:00 do 18:00 sati održat će se manifestacija “Australija u ZOO vrtu Osijek”.

Kako bi posjetitelji što bolje upoznali Australiju, na blagajni Zoološkog vrta mogu preuzeti „putovnicu“, knjižicu u kojoj će skupljati žigove posjećujući australske države i teritorije sa zanimljivim edukativnim sadržajem.

Aktivnosti uključuju izložbu deset smrtonosnih i opasnih australskih životinja, upoznavanje “australskog nogometa”, likovne radionice za djecu sa australskim sadržajem, igricu “učimo reciklirati”, besplatno bojanje lica, te razne informacije o Australiji i njenom životinjskom svijetu.

Na kraju “putovanja” kroz Zoo vrt Osijek i popunjenom “putovnicom” sa žigovima, posjetiteljima će biti dodjeljene prigodne nagrade i suveniri s australskim motivima.

Posjetitelji će također imati priliku družiti se cijelo vrijeme sa zamjenikom veleposlanice Australije, Konzulom g. Jeremyjem Hawsonom, te s Udrugom studenata biologije “ZOA” iz Osijeka i Gradskim društvom Crvenog križa Osijek.