U Dječjem eko-vrtiću “Mak” u Osijeku održana je svečanost obnavljanja statusa Međunarodne eko-škole/vrtića, podizanje Zelene zastave i Projektni dan.
Riječ je o hvalevrijednom brončanom statusu i čak četvrtoj zelenoj zastavi, a sudeći prema ekološkoj osviještenosti, znanju i entuzijazmu koji vladaju u vrtiću, zasigurno će ih biti još.

Svečanoj priredbi su, među ostalima, bili nazočni osječki dogradonačelnik, g. Vladimir Ham, te ponosni predstavnici osječkih tvrtki – kumova vrtića – Werkosa i Unikoma, koji prate i podupiru sve eko-projekte ovog vrijednog vrtića. Vrtiću “Mak” uručeni su prigodni darovi, a maleni vrtićarci pripremili su svoja umjetnička slikarska djela za Grad Osijek i kumove.

Mališani su, uz pomoć dogradonačelnika, s ponosom podigli Zelenu zastavu na ulazu ispred zgrade vrtića, kao potvrdu statusa Međunarodnog eko-vrtića.
Ovim je povodom održan i Projektni dan s mnoštvom radionica, eko-kvizom, te istraživačkim igrama, u kojima su pokazali izuzetnu kreativnost i zavidno znanje što se može napraviti s otpadnim materijalom, kako izraditi eko-igračku i slično.