U neposrednoj blizini Sportske dvorane Jug 2 otvoreno je drugo baby igrališe u Osijeku i treći park za pse. Svečanom i veselom otvorenju bili su nazočni gradonačelnik Grada Osijeka, g. Ivan Vrkić, dogradonačelnik, g. Denis Ambruš sa suradnicima te direktor Unikoma, g. Davor Vić sa suradnicima, te mališani triju okolnih dječjih vrtića – Nevičica, Maslačak i Krijesnica.


Djeca su uživala u igri na deset zanimljivih kombiniranih igrala namijenjenih djeci predškolske dobi – gljivograd, sova, most-kornjača, tunel jež, tubofon, ljuljačka za bebe, vrtuljak školjka, edukativni pano i dvije opružne njihalice – konjić i autić, te, naravno, loptama.


Na igralištu ukupne površine 435 m2 postavljena je i gumena podloga kako nalažu najnoviji trendovi uređenja dječjih igrališta, četiri klupe i koševi u obliku simpatičnih životinja, a cijelo baby igralište ograđeno je zaštitnom ogradom visine 80 cm.


Zanimljivo je da su sva igrala načinjena od modernog, kvalitetnog i funkcionalnog materijala koji se lako održava i, što je najvažnije, hrvatskoga proizvođača – Stribor oprema d.o.o. Pokraj ovog baby igrališta, za posjetitelje i četveronožne ljubimce otvoren je i treći Park za pse “Lajka” ukupne površine 880 m2, opremljen sa četiri klupe košem za pse i košem za otpad.