Nakon pauze od četiri godine, održana je tradicionalna smotra Unikomove zimske službe i to na uredno počišćenom parkiralištu kod katakombi na lijevoj obali Drave.

Sezonu niskih temperatura, poledice i snijega osječka zimska služba dočekuje spremna s 14 specijaliziranih vozila i 1000 tona soli za rasipavanje, izvijestio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.
Na smotri su bili izloženi brojni strojevi – od ralica i utovarivača do kamiona za odvoz snijega, ali i cijeli vozni park koji se koristi u vrijeme građevinske sezone.

Gradonačelnik Radić izjavio je novinarima da je zimska služba spremna za 24-satno djelovanje tijekom cijelog zimskog razdoblja, od 15. studenoga 2021. do 15. travnja 2022, pa i duže, ovisno o vremenskim uvjetima. Unikom će, istaknuo je, održavati 185 km prometnica, 53 km biciklističkih staza i 150.000 četvornih metara pješačkih površina, za što je u proračunu osigurano tri milijuna kuna.

Gradonačelnik je dodao kako od ove godine postavljamo visoki standard zimske službe u Osijeku, koji ćemo održavati i u narednim godinama, što podrazumijeva čitav niz mjera i postupaka kako bismo osigurali nesmetano odvijanje prometa na cestama i najviši stupanj sigurnosti naših sugrađana. Apelirao je na građane da se pridržavaju obveze čišćenja ispred svojih privatnih ili poslovnih objekata.

Spremnost za zimske uvjete potvrdio je i direktor Unikoma Mario Turalija koji je najavio kako sutra na snagu stupa 1. stupanj pripravnosti te da je organiziran stožer koji je spreman djelovati 24 sata.

Zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić istaknuo je i spremnost tvrtke Cesting koja održava 2400 km županijskih i državnih cesta.

Pomoćnik načelnika Policijske uprave osječko-baranjske, Ivan Svitlanović, istaknuo je da se za zimske uvjete na cestama pripremaju se i djelatnici MUP-a koji će provjeravati uporabu propisane zimske opreme na vozilima.