Prema najavama, danas je krenula nova organizacija održavanja javnih površina u gradu Osijeku.

Riječ je o sinergiji RJ “Zelenila” i RJ “Javne higijene”, a veliko je generalno čišćenje započelo u ranim jutarnjim satima na Vijencu Ivana Meštrovića.

Za razliku od ranije, kad “Zelenilo” i “Higijena” nisu radili sinkronizirano i nisu pratili jedni druge, sad će se raditi na novi i učinkovitiji način.

Nakon košnje, odmah kreće čišćenje istih javnih površina, a kako bi se u kraćem vremenu postigao lijep i uredan izgled grada.

Rukovoditelj Radne jedinice “Zelenilo”, Jure Smajić, predstavio je novi način redovnog održavanja i čišćenja pješačkih, javnih i zelenih površina, cvjetnih gredica i dječjih igrališta predstavnicima lokalnih medija. Istaknuo je kako “Zelenilo” u tom dijelu grada odrađuje svoj dio posla sa 4 amazone i 2 matre (strojna košnja), 5 trimera, 1 puhalicom i 4 vrtlarice, a popratila ih je Higijena s velikom čistilicom od 5 m3, malom auto čistilicom od 2 m3, Akvazura čistilicom peračicom, električnom čistilicom, jednim kamiončićem IVECO i 2 puhalice.

Nakon Vijenca Ivana Meštrovića, prema tjednom rasporedu, sutra se radovi nastavljaju na Sjenjaku (južno od centralne promenade). U srijedu slijedi generalno čišćenje površina sjeverno od centralne promenade, također na Sjenjaku. U četvrtak je neradni dan, a u petak je na redu Vijenac Murse i Trg bana Josipa Jelačića.