Dan planeta Zemlje ove se godine obilježio jubilarno 10. godinu za redom u organizaciji Unikoma i pod pokroviteljstvom gradonačelnika gosp. Ivana Vrkića u petak 22. travnja na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića u vremenu od 10-12h.
Naglasak je ovogodišnjeg obilježavanja Dana planete Zemlja stavljen na smanjenje ukupne količine otpada izdvajanjem, preradom i ponovnom upotrebom korisnog otpada, a kao posebnu atrakciju izdvojili bi pomalo neobičnu izložbu od čepova pd nazivom ”Kako je čep postao lijep” OŠ Ivan Filipović, Osijek koja je bila postavljena u ZOO tramvaju.

Učenici trećih i četvrtih razreda iz gotovo svih osječkih osnovnih škola natjecali su se u već svima dobro znanoj igri triciklijada u kojoj su pokazali svoju spretnosti upravljanja triciklima ali i znanje u pravilnom razvrstavanju otpada.

U zabavnom dijelu programa nastupio je Plesni studio Shine sa rođendanskom koreografijom koju je za ovu prigodu osmislila koreograf Mira Sekereš.

U organizaciji i ove jubilarne godine sudjelovale su razne udruge koje su prigodnim radionicama animirale učenike:PLANTaža, Prijatelji okoliša-Osijek, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Izviđački klub Javor i Udruga izviđača Slavonski hrast.
Osim udruga želju za suradnjom iskazala je i Policijska uprava osječko baranjska-odjel za prevenciju koji su se predstavili sa svojim edukativnim aktivnostima, te Regionalna razvojna agencija SIB sa svojim promo aktivnostima.

Pridružile su nam se I tvrtke pokrovitelji ove manifestacije: Folding, Kairos,Flora VTC,Eko Flor,Excido,Kompis,Drava International, Gradatin, EM tehnologija, MAN Auto Hrvatska, Čarbni tim.

 

NAGRADE:

MASKOTA

1 mjesto: 1.000 kn pokrovitelj GRADATIN- OŠ F.K.FRANKOPAN

2 mjesto:1.000 kn pokrovitelj ČAROBNI TIM-OŠ JOSIPOVAC

3 mjesto: 500 kn pokrovitelj EM TEHNOLOGIJA-OŠ JAGODE TRUHELKE

TRICIKLIJADA OSNOVNE ŠKOLE

1.000 kn pokrovitelj FOLDING – OŠ F.KREŽME

1.000 kn pokrovitelj KAIROS -OŠ JAGODE TRUHELKE

1.000 kn pokrovitelj KOMPIS-OŠ JOSIPOVAC

 

TRICIKLIJADA SREDNJE ŠKOLE

1 mjesto: 1.000 kn pokrovitelj EKO FLOR-TEHNIČKA ŠKOLA I PRIRODOSLOVNA GIMNAZIJA RUĐER BOŠKOVIĆ

2 mjesto: 1.000 kn pokrovitelj EXCIDO-TRGOVAČKA ŠKOLA

3 mjesto:1.000 kn pokrovitelj FLORA VTC – IZVIĐAČKI KLUB JAVOR

 

Cijelu galeriju pogledajte ovdje 

 

VIDEO:

Dan planete Zemlje 22.04.2016. from Osijek Danas on Vimeo.