Dan planeta Zemlje ove se godine obilježio 11. godinu za redom u organizaciji Unikoma i pod pokroviteljstvom gradonačelnika gosp. Ivana Vrkića u srijedu 26. travnja 2017. na Trgu Slobode.
Učenici trećih razreda iz gotovo svih osječkih osnovnih škola natjecali su se u već svima dobro znanoj igri triciklijada u kojoj su pokazali svoju spretnosti upravljanja triciklima ali i znanje u pravilnom razvrstavanju otpada. Po prvi puta ove godine u igri triciklijada natjecali su se i učenici  iz pet srednjih škola, a za najmlađe iz DV Mak organizirne su eko-radionice.

U zabavnom dijelu programa nastupio je Plesni studio Shine sa koreografijom koju je za ovu prigodu osmislila koreograf Mira Sekereš.

U organizaciji i ove godine sudjelovale su razne udruge koje su prigodnim radionicama animirale učenike:PLANTaža,Prijatelji okoliša-Osijek,Izviđački klub Javor i Udruga izviđača Slavonski hrast.
Osim udruga sa svojim edukativnim aktivnostima predstavili su se i Policijska uprava osječko baranjska-odjel za prevenciju, Savjet mladih Osječko-baranjske županije,te Regionalna razvojna agencija SIB i Informacijski centar Europe Direct Osijek.

Nagrađene škole:

TRICIKLIJADA OSNOVNE ŠKOLE

1 mjesto: OŠ RETFALA, OSIJEK(1.500 kn pokrovitelj FLORA VTC+500kn pokrovitelj EM Tehnologija)

2 mjesto:OŠ F.K.FRANKOPANA,OSIJEK (1.000 kn pokrovitelj KAIROS)

3 mjesto:OŠ VLADIMIR NAZOR, ČEPIN(750 kn pokrovitelj ČAROBNI TIM)

TRICIKLIJADA SREDNJE ŠKOLE

1 mjesto: TRGOVAČKA I KOMERICIJALNA ŠKOLA ”DAVOR MILAS”(2.000 kn pokrovitelj GRADATIN)

2 mjesto: POLJOPRIVREDNA I VETERINARSKA ŠKOLA OSIJEK (1.500 kn pokrovitelj  KOMPIS)

3 mjesto: TEHNIČKA ŠKOLA I PRIRODOSLOVNA GIMNAZIJA RUĐER BOŠKOVIĆ (1.000 kn pokrovitelj EKO FLOR)