Svjetski dan zaštite okoliša obilježili smo na Trgu Slobode u vremenu od 10-12h.
Ove godine obilježavanje ovog značajnog eko datuma dio je IPA projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija, pod nazivom “The Case for Zero Waste” – Creating preconditions for zero waste society in cross border region.

Unikomovi partneri na ovom projektu su Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, te Udruga za zaštitu prirode i okoliša ‘’Zeleni Osijek”, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i gradonačelnika Ivana Vrkića.
Nakon kratkog pozdravnog govora osječkog dogradonačelnika, g. Denisa Ambruša i direktora Unikoma, g. Davora Vića, u zabavnom dijelu programa nastupio je Plesni studio Shine iz Osijeka zanimljivom koreografijom umjetničke voditeljice Mire Sekereš.
U organizaciji ovog događaja sudjelovale su i ekološke udruge: Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Prijatelji okoliša-Osijek,Centar za kompost, Izviđački klub Javor.

Osim udruga, tu je bila i Policijska uprava osječko baranjska- Odjel za prevenciju koji se predstavio sa svojim edukativnim aktivnostima. Dakako, pridružile su nam se i tvrtke koje se bave otpadom, a usko surađuju s Unikomom a to su:Kairos, Gradatin i EM tehnologija koje su osigurale vrijedne nagrade za natjecatelje.

Djeca predškolskog uzrasta iz sedam osječkih dječjih vrtića natjecali su se u eko igrama slaganja slike spremnika za prikupljanje otpada, te u igri razvrstavanja otpada. Iako su svi mališani pokazali znanje i spretnost, samo su neki od natjecatelja nagrađeni;

IGRA SLAGANJA PUZZLI

  • mjesto: DV “Radost” – 1.000,00 kuna pokrovitelj GRADATIN + ORGANKO (posuda za kompostiranje) pokrovitelj EM Tehnologija + kino predstava u kinu Urania + slatki paket
  • mjesto: DV “Potočnica” – 500,00 kuna pokrovitelj KAIROS + posjet muzeju + slatki paket
  • mjesto: DV “Maslačak” – kazališna predstava u Dječjem kazalištu Branko Mihaljević + slatki paket

IGRA RAZVRSTAVANJA OTPADA

  • mjesto: DV “Bubamara” – 1.000,00 kuna pokrovitelj GRADATIN + slatki paket
  • mjesto: DV “Radost” – 500,00 kuna pokrovitelj KAIROS + posjet muzeju + slatki paket
  • mjesto: DV “Vedri dani” – kazališna predstava u Dječjem kazalištu Branko Mihaljević + slatki paket

Čestitamo svim natjecateljima, i, naravno, vidimo se nagodinu!