U nastavku akcije uređivanja dugogodišnje zapuštenih lokacija na prostoru grada Osijeka, gradonačelnik Ivan Vrkić obišao je radove na uklanjanju ruševnih objekata u Gundulićevoj ulici (brojevi 32a i 48), a koje obavlja Unikomova Radna jedinica “Graditeljstvo”. Riječ je o čišćenju prostora u Slavičekovom prolazu u samom središtu grada kako bi se predao građanima na korištenje. Na ovaj način podiže se urbani i komunalni standard Osijeka. Ukupno je u planu rušenje šest objekata u vlasništvu Grada Osijeka, istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, te dodao kako će ovaj prostor uskoro biti nasut zemljom, poravnat i uređen.

U tijeku su radovi i na asfaltiranju nogostupa i biciklističkih staza.  Naime, u ulici Josipa Jurja Strossmayera radi se na rekonstrukciji pješačko-biciklističke staze, završetak radova na sjevernoj strani od Kolodvorske do ulice Šandora Petefija, te nastavak radova na južnoj strani. Vrijednost investicije iznosi 900.000,00 kn.

U Trpimirovovoj ulici radi se na rekonstrukciji pješačko-biciklističke staze od križanja s Vukovarskom do Sjenjaka br. 60 u dužini 312 m, širine 2,80 m. Vrijednost radova iznosi 154.677,00 kuna. Radna jedinica “Graditeljstvo” radi na Sjenjaku 60 do križanja s Drinskom rekonstrukciju pješačko-biciklističke staze u dužini 110 m, širine  2,80 m, a u vrijednosti 66.128,70 kuna.