Po prvi puta Australski dan u ZOO vrtu pružio je brojnim posjetiteljima pregršt zanimljivosti – uz “putovnicu” s kojom su putovali po vrtu.
Bila je to prigoda naučiti ponešto o najmanjem kontinentu na svijetu, ali bogatom bioraznolikošću i običajima.

Na zabavan i interaktivan način posjetitelji su se upoznali sa šest država i dva teritorija Australije, sa smrtonosnim i opasnim životinjama, sudjelovali u likovnim radionicama, gledali dokumentarce o australskim životinjama, reciklirali.

No, zasigurno ih je oduševio australski nogomet – gdje su s originalnom jajolikom loptom s kojom se inače igra ovaj sport trebali srušiti ili pogoditi napuhanog klokana. Da to nije jednostavno, jer lopta zbog svog oblika baš i ne ide u željenom smjeru, uvjerili su se brojni mališani ali i odrasli.
Pravilima igre podučavao ih je i sam zamjenik veleposanice Australije u Republici Hrvatskoj, konzul, g. Jeremy Hawson s obitelji, te studenti ekonomije iz Osijeka.
U Australskom nogometu okušao se i osječki dogradonačelnik, g. Vladimir Ham, koji je pokazao odličan osjećaj za loptu i iz prvog pokušaja – pogodio napuhanog klokana!

Ono što ni jedno dijete nije propustilo bio je besplatni facepainting, te su se barem za tu prigodu, pretvorili u tigrove, hrvatske navijače, Hello Kitty, zmije i, naravno, Aboridžine!

Zanimljivi su bili punktovi gdje su svoje aktivnosti predstavili Udruga studenata biologije “ZOA” iz Osijeka i Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek.
Na jednom su djeca imala prilike naučiti nešto više o kukcima i zmijama, a oni hrabriji su je čak i primili u ruke, a na drugom su, između ostaloga, mogli naučiti kako pravilno izvesti masažu srca i pružiti prvu pomoć.

Svi posjetitelji su, osim osmijeha na licu, ponijeli kućama i prigodne darove koje je za njih pripremilo Australsko veleposlanstvo, a koji će ih još dugo sjećati na nezaboravan dan u ZOO vrtu!