Unikom d.o.o, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, zajedno s partnerima JKP Komunalije Sr. Mitrovica, Gradom Sremska Mitrovica, Ekološkim klubom grada Sr.Mitrovica i CEKOR-om u okviru IPA projekta Hrvatska-Srbija organiziraju međunarodnu konferenciju na temu “Gospodarenje otpadom u EU”.

Konferencija ima za cilj informirati opću i stručnu javnost o perspektivama zaštite okoliša i gospodarenja otpadom u okviru EU. Predstavnici relevantnih hrvatskih institucija, zajedno sa stručnjacima iz zemalja EU, imat će priliku predstaviti perspektive u okviru EU. Nastojat ćemo ukazati na promjene koje nas očekuju te gospodarskim subjektima, jedinicama lokalne samouprave, predstavnicima institucija, organizacijama civilnoga društva i lokalnim akcijskim grupama pojasniti nove uvjete u gospodarenju otpadom i približiti ih kroz primjere dobre prakse iz RH i EU.
Konferencija se održava u Velikoj Vijećnici Osječko – baranjske županije, Županijske 4, u Osijeku 18. veljače u vremenu od 10.00 do 15.00 sati.

Konferenciju će otvoriti zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš i zamjenik gradonačelnika Grada Sr. Mitrovice Tomislav Janković.
Od gostiju najavljujemo direktore Unikoma i JPK Komunalije, predstavnike Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, Piotr Bardzik – European Environmental Bureau, Igor Petek i ostali.