Vrijeme održavanja: 01.03.2017. – 02.03.2017.

Dvodnevni je skup okupio je i predstavnike Udruženja industrije gume i plastike HGK, Hrvatske udruge stanara, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te više od 150 komunalnih poduzeća.
Dvodnevni skup Grupacije održavanja čistoće Hrvatske gospodarske komore, započet u srijedu 1. ožujka u Osijeku, okupio je predstavnike Udruženja industrije gume i plastike HGK, Hrvatske udruge stanara, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te više od 150 komunalnih poduzeća. Drugog dana skupa održana je i sjednica kojoj je prisustvovao gradonačelnik Ivica Vrkić i ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović.

“Hrvatska je u snažnoj tranziciji u sustavu gospodarenja otpadom tj. odvojenog prikupljanja otpada. Odvojeno prikupljanje više neće biti ukras već ozbiljan projekt s rezultatima u brojkama, posebice smanjenju mješanog otpada. Uredba o komunalnom otpadu pružit će više mogućnosti i načina postizanja zacrtanih ciljeva svakoj jedinici lokalne samouprave“, naglasio je ministar zaštite okoliša i energetike Dobrović.

Prvog dana skupa održana je edukacija o aplikaciji e-ONTO za komunalce te radionica za predstavnike industrije gume i plastike te komunalnih prikupljača otpada s ciljem jačanja suradnje, u skladu s novim Planom gospodarenja otpadom 2017. – 2022.

Cijeli izvještaj pročitajte na stranicama Hrvatske gospodarske komore.