Dan planeta Zemlje ove će se  godine obilježiti 11. godinu za redom u organizaciji Unikoma i pod pokroviteljstvom gradonačelnika gosp. Ivana Vrkića u srijedu 26.travnja 2017. na Trgu Slobode u vremenu od 10-12h.
Planirane aktivnosti i program:

9:30-10:00 okupljanje učenika na Trgu Slobode
10:00 najava voditelja i pozdravni govor gradonačelnika gosp. Ivana Vrkića i direktora Unikoma Davora Vića  
10:10 nastup Plesnog studia  Shine
10:20  Utrka Triciklijada
11:30 proglašenje pobjednika u eko-igrama i dodjela nagrada

Naglasak je ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje stavljen na važnost odvojenog prikupljanja biootpada i poticanju građana na smanjenje ukupne količine otpada izdvajanjem korisnog otpada kao i poticanje na korištenje obnovljivih izvora energije, a kao posebnu atrakciju izdvojili bi već svima dobro znanu TRICIKLIJADU.

Učenici trećih razreda iz gotovo svih osječkih osnovnih škola natjecat će se u već svima dobro znanoj igri triciklijada u kojoj će pokazati svoju spretnosti upravljanja triciklima ali i znanje u pravilnom razvrstavanju otpada. Po prvi puta ove godine u igri triciklijada natjecati će se i učenici srednjih škola, a za najmlađe iz DV Mak organizirne su eko-radionice.

U zabavnom dijelu programa nastupit će Plesni studio Shine sa koreografijom koju je za ovu prigodu osmislila koreograf Mira Sekereš.

U organizaciji i ove godine sudjeluju razne udruge koje će prigodnim radionicama animirati učenike:PLANTaža,Prijatelji okoliša-Osijek,Izviđački klub Javor i Udruga izviđača Slavonski hrast.
Osim udruga želju za suradnjom iskazala je i Policijska uprava osječko baranjska-odjel za prevenciju koji će se predstaviti sa svojim edukativnim aktivnostima,Savjet mladih Osječko-baranjske županije, te Regionalna razvojna agencija SIB sa svojim promo aktivnostima.

Tvrtke pokrovitelji ove manifestacije su:GPP,Flora VTC,Kairos, Eko Flor,Kompis,Gradatin, EM tehnologija i Čarobni tim.

dan planete zemlje (2)