Ovoga tjedna održali smo prezentaciju projekta Eco City LegOS-i u Centru za odgoj i obrazovanje ”Ivan Štark” Osijek.

Kampanja ima svoj univerzalni dizajn; likovi Zdena Metalac, Janko Organko, Teta Plastika, Teglica Verica, Mirko Papirko iz slikovnice Forastična slikootpadnica autorice Ines Novak i ilustratorice Nikoline Dinješ, koji predstavljaju određenu vrstu otpada i na jednostavan način prenose poruke kako odvajati otpad u kućanstvu.

U suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti započeli smo provedbu edukativnih radionica u svim osnovnim školama grada Osijeka kako bi se učenici prvih razreda uz Eco City LegOS-e na zabavan i interaktivan način upoznali s važnošću odvojenog sakupljanja otpada na mjestu njegova nastanka, pravilnog postupanja s otpadom te o vrijednosti otpada kao sirovine i mogućnostima njegove daljnje obrade, a sve u svrhu smanjenja otpada na odlagalištu.

Edukativne radionice osmislile su dr. sc. Ana Popović, prof. dr.sc Irella Bogut i red. prof. art. Mira Perić s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, a izvode ih studentice druge godine prediplomskog studija Ranog predškolskog odgoja i obrazovanja.