Uskrsni je ponedjeljak obično početak sezone u osječkom zoološkom vrtu, iako je otvoren za posjetitelje cijele kalendarske godine.
Uvijek je toga dana na Lijevoj obali najveća gužva, što je razumljivo jer je neradni dan, a građani željni prirode, posjeta zoološkom vrtu, kao i vožnje kompom.

No ove godine, broj posjetitelja premašio je sva očekivanja! Rijeke ljudi slijevale su se automobilima, te ipak najviše kompom, prema ZOO landu gdje je postavljeno veliko Uskrsno gnijezdo u organizaciji Turističke zajednice Grada Osijeka i tvrtke Media Ortak. U odlično zamišljeno prigodno igralište uvjerio se, među ostalima i dogradonačelnik, Dragan Vulin sa suradnicima, te direktor Unikoma, Igor Pandžić.

Vidno zadovoljni su bili i obilaskom prepunog ZOO vrta, gdje je u dva termina održan zabavno-edukativni program. Uskrsni je Zeko, u šetnji kroz vrt, mališanima dijelio čokoladna jaja i slatkiše, a timaritelji davali pisanice, kuhane u cikli i luku, čimpanzama, makakijima, nosatim i smeričkim takunima, merkatima, vidrama i medvjedima.