26. travnja 2014. godine održat će se Zelena čistka – najveći ekološki projekt u Hrvatskoj. Unikom će i ove godine svakako dati svoj doprinos ovom projektu, a Volonterski centar Osijek poziva volontere i udruge da im se pridruže!

Zajednička jednodnevna akcija Zelena čistka najveći je ekološki projekt u Hrvatskoj. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koji je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.
Zelena čistka dio je globalne akcije World Cleanup 2014 (Očistimo svijet 2014.) , koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada, a akcija je organizirana po principu: svatko čisti svoj kraj, a zajedno ćemo očistiti cijelu Hrvatsku!

Izvrsni rezultati prošlogodišnjih akcija poticaj su da ove godine budemo još jači i još bolji. Stoga ćemo 26. travnja 2014 . godine udružiti napore kako bismo pokazali koliko nam je važan okoliš i priroda te što sve možemo i spremni smo učiniti u samo jednom danu.
Ovim putem pozivamo udruge da daju doprinos akciji i uključe svoje volonterske timove (djelatnike i volontere) te pojedince volontere koji žele osjetiti zajedništvo i pozitivu te doprinijeti čišćem okolišu.

Svoje sudjelovanje možete potvrditi do 16. travnja 2014 . godine na email adresu info@vcos.hr (kontakt osobe Adrijana Černić, Jelena Kamenko ), ili na telefon 031/ 211 – 306.
Iz Volonterskog centra Osijek mole da u prijavi navedete sljedeće podatke:

Udruge:
Ime udruge
Kontakt osoba (voditelj tima)
Broj volontera u timu
Kontakt (telefon + e-mail)

Volonteri pojedinci:
Ime i prezime
Adresa stanovanja (dio grada)
Godina rođenja
Kontakt (telefon + e-mail)

Vrijeme početka svih akcija je 9:30 sati. O točnim lokacijama na kojima će se akcije održavati, kao i rasporedu volontera i volonterskih timova sudionici će biti naknadno i na vrijeme obaviješteni.

Uključi se, očisti i dobro se zabavi!